3 Temmuz 2012 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ BLACK STAR

ÖNCE MALZEMELER:
İÇİ
1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA AKI
DIŞI
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
25 GR KAKAO
1 PK VANİLYA
1PK KABARTMA TOZU
1 YUMURTA
ALABİLDİĞİ KADAR UN(3-4 BARDAK ALIYOR)
ŞERBETİ
1,5 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT
3/4 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER


HAZIRLANIŞI:
İÇİNİ VE DIŞINI AYRI AYRI HAMUR HALİNE GETİREREK SAYILARI BİRBİRLERİNE EŞİT BEZELER YAPALIM.BEN BU MALZEMELERLE 20 TANE BEZE YAPTIM.
1. RESİMDE HİNDİSTAN CEVİZLİ BEZELER

2.RESİMDEKİ GİBİ SİYAH HAMURUN İÇİNE HİNDİSTAN CEVİZLİ HAMURU KOYUPYUVARLAYARAK KAPATIP HİNDİSTAN CEVİZLERİNİ GİZLEYECEKSİNİZ.


 3. RESİMDE İSE KURABİYELERİMİZİ YAĞLI KAĞIDA SIRALADIK VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 35-40 DK KADAR 175 DERECEDE PİŞİRİYORUZ.


VE BU SON RESİMDE 1,5 SU BARDAĞI SOĞUK SÜTÜN İÇİNE TOZ ŞEKERİ EKLİYORUZ KURABİYELERİMİZİ BU ŞERBETE BATIRIP 1DK KADAR BEKLİYORUZ. DAĞILMADAN ALIN İÇİNDEN.VE SERVİSE HAZIR.

ÜSTÜNÜ BEYAZ ÇİKOLATA İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ

AFİYET OLSUN:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder